Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Twee jaar na de presentatie van het Strategic Tourism Master Plan moet er vaart worden gezet achter de uitwerking.

F25 BON Vaart achter masterpanDaarover zijn het Bestuurscollege van Bonaire en de private sector het eens geworden op een conferentie vorige week onder leider van professor Robertico Croes.
Croes gaf in 2017 leiding aan het team van de University of Central Florida (UCF) dat het masterplan heeft opgesteld. Met de uitvoering ervan wilde het, afgezien van de slogan Blue Destination, niet erg vlotten. Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe is blij dat de neuzen nu dezelfde kant op staan.
Op de conferentie zijn afspraken gemaakt over de samenwerking tussen het BC en de private sector om te komen tot een succesvolle uitwerking. Er is gekeken naar goede praktijkvoorbeelden voor Bonaire en met de UCF is afgesproken dat het team van Croes acht maanden beschikbaar is om te helpen bij de uitvoering van het plan. Hiervoor wordt komende maand een overeenkomst getekend.
Het masterplan schetst een plan voor de bijdrage van het toerisme aan economische voorspoed op Bonaire. Er is vorig jaar al een stuurgroep Blue Destination opgericht met vertegenwoordigers van bij toerisme betrokken partners als Stinapa, Tourism Corporation Bonaire, Bonhata en de Kamer van Koophandel (KvK).


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).