Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Vertegenwoordigers van Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) hebben in Suriname deelgenomen aan de jaarlijkse ‘Wider Caribbean Sea Turtle Conservation Network’ (Widecast).

schildpadden Meer dan 60 deskundigen uit 25 landen in het Caribisch gebied waren aanwezig om de huidige nationale en regionale programma's te evalueren en prioriteiten voor het komende jaar vast te stellen.
Er werd gesproken over onder andere populatiemonitoring, de ontwikkeling van richtlijnen, protocollen en rapportagetools, en onderwijsinitiatieven. STCB presenteerde er de resultaten van de onderzoeken die tussen 2003 en 2018 zijn uitgevoerd langs de westkust van Bonaire, rond Klein Bonaire en in Lacbaai. Daarbij zijn gegevens verzameld over de aantallen zeeschildpadden en hun gezondheidstoestand. Ook werden de gegevens gedeeld over het nestseizoen 2018 en de opmerkelijke reis van groene schildpad Bonni, die in september 2018 was uitgerust met een satellietzender.
Enkele van de andere presentaties betroffen regionale initiatieven en updates, de beoordeling en vermindering van bijvangst en publieksvoorlichting. STCB nam ook deel aan een werkgroepsessie over sargassum om de effecten op natuur, toerisme en visserij te bespreken en om ervaringen te delen.
De deelnemers bezochten twee neststranden in Suriname - Braamspunt en Galibi - om meer te leren over lokale inspanningen om zeeschildpadnesten te beschermen en stroperij in het gebied te verminderen. De volgende Widecast-bijeenkomst zal plaatsvinden in maart 2020 in Cartagena, Colombia.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).