Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - De aanval van UPB-leider James Kroon en kandidaat Nolly Wilsoe op het MPB-standpunt over cruisetoerisme is laf en beneden peil.

bonaireDat zegt MPB-leider Elvis Tjin Asjoe in een reactie op de bewering dat zijn partij tegen cruisetoerisme zou zijn en daarmee de economie van Bonaire ondergeschikt maakt aan het eigenbelang.
Tjin Asjoe wijst er allereerst op dat zijn echtgenote Ronella als directeur van toerismebureau TCB verantwoordelijk was voor de eerste forse groei in het cruisetoerisme naar Bonaire. Toen zij begon, kwamen er 40.000 passagiers en toen zij vertrok 200.000.
MPB staat achter het masterplan voor het toerisme op Bonaire, waarin wordt uitgegaan van zowel verblijfs- als cruisetoerisme. Het gaat erom dat de kwaliteit hoog is en dat de economie ervan profiteert. Uit analyses blijkt dat cruisetoeristen op Bonaire minder uitgeven dan op andere eilanden, namelijk gemiddeld 70 dollar tegenover 125 dollar.
Bonaire heeft de natuur als belangrijkste aantrekkingspunt. Daarvoor moet daarom goed gezorgd worden, aldus Tjin Asjoe. Daarvoor is goed beleid nodig om kwaliteitstoeristen aan te trekken, of ze nu in hotels verblijven of met cruiseschepen komen. Een professionele bezetting bij TCB is daarbij noodzakelijk. Maar door politieke inmenging zijn de directeur en marketing manager vertrokken, zoals dat ook gebeurde bij luchthavenbedrijf BIA.
,,We hadden gehoopt op politiek op niveau van de UPB vijf dagen voor de verkiezingen. Zomaar rondbazuinen dat de MPB tegen toerisme is, is laag en lelijk. Foei James Kroon, foei Nolly Wilsoe.” Tjin Asjoe roept de UPB op het niveau in de laatste dagen van de campagne niet omlaag te halen en de kiezers woensdag rustig hun keuze te laten maken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.