Al het nieuws

 Van een onzer verslaggevers

Kralendijk - De afgetreden voorzitter Imarisha Hagens van de partij Era Nobo heeft de Curaçaose advocaat Sheldrey Osepa in de arm genomen in het conflict over het gebruik van het verkiezingsprogramma.

hagensHagens claimt het auteursrecht op het programma en wil niet dat Era Nobo het gebruikt in de verkiezingscampagne. Doet de partij dat toch, dan stapt ze naar de rechter.
Hagens was sinds de oprichting van de partij in december voorzitter, maar vertrok samen met vijf andere prominente leden op 2 februari al. Zij verwijt partijleider Eric Soleana dictatoriaal gedrag en het omzeilen van democratische processen in de partij. Het algemeen belang van Bonaire is daarmee niet gediend.
In de tussentijd zegt Hagens dat zij onder andere een verkiezingsprogramma heeft geschreven. Dat behoort op grond van de Auterswet BES niet de partij toe, maar haar persoonlijk, schrijft advocaat Osepa aan het bestuur. ,,Cliënte wordt als maker door de wet beschermd.”
Toch blijft Era Nobo het verkiezingsprogramma verspreiden: ,,U heeft hiermede onrechtmatig in de zin van artikel 6:162 BW jegens cliënte gehandeld, mede door een door cliënte opgestelde en betaalde versie van het verkiezingsprogramma naar de media te sturen.” Osepa sommeert Era Nobo binnen vijf dagen met het gebruik van het programma en andere intellectuele eigendommen van Hagens te stoppen.
Voor het onrechtmatig gebruiken van de eigendommen van Hagens tot nu toe stelt de advocaat de schade vooralsnog vast op 1.500 dollar. Dit moet eveneens binnen vijf dagen worden betaald. Als dit niet gebeurt, wordt Era Nobo in gebreke gesteld en stapt Hagens naar de rechter. De bestuursleden wordt ook persoonlijk aansprakelijk gesteld.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).