Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het lichaam van de door kogels omgekomen agent Ferdinand (Ferry) Bakx is gisteren per KLM overgebracht naar Nederland.


Een officiële rouwstoet vertrok vanaf het mortuarium naar de politiewacht te Kralendijk, waar om klokslag 16.00 uur korte tijd stil werd gehouden bij de ingang van het politiebureau. Ondanks het feit dat de berichtgeving over het vervoer van de agent pas laat op gang kwam, liep de bevolking in groten getale uit om de agent bij het politiestation en langs de route naar de Flamingo Luchthaven de laatste eer te bewijzen. De route liep vanaf het hoofdbureau van politie via de Kaya Libertador Simon Bolivar, Kaya Julio A Abraham, Kaya Gilbert F Croes, Kaya Internashonal naar Bonaire International Airport.
De parkeerplaats van het hoofdbureau van de politie was gereserveerd voor 

lichaam

de collega’s van KPCN. Op het vliegveld werden twee korte afscheidsceremonies gehouden: één voor het publiek, gevolgd door een ceremonie op het platform van de luchthaven, dat alleen toegankelijk was voor de geüniformeerde politieagenten die een rol speelden bij de ceremonie. 

Bij de politiewacht werd de lijkwagen 

opgewacht door een erehaag van ordediensten en de collega’s van KPCN.
De levenspartner van de omgekomen agent nam samen met hoofdcommissaris Jose Regales officieel afscheid van de agent, voordat de rouwstoet weer verder reed naar de luchthaven. Bij het politiebureau waren diverse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, onder wie gezaghebber Edison Rijna, Eilandsecretaris Nereida Gonzalez en officier van justitie Hambeukers. Onder de aanwezigen heerste vooral ongeloof over het voorval dat het leven kostte aan Bakx.
De bevolking lijkt zeer mee te leven met de omgekomen agent en zijn nabestaanden. Bonaire is niet gewend aan dit soort taferelen, waarbij ook nog eens een politieagent fataal wordt verwond. Daarnaast wordt gevreesd dat de gebe
urtenis die veel aandacht krijgt in de Nederlandse pers ten onrechte het beeld op kan roepen dat Bonaire minder veilig is dan gedacht. Op de website www.politiecn.com is een digitaal condoleanceregister geopend, dat digitaal kan worden ondertekend. 

www.memori.nl/gedenkplaats/ferdinand-ferry-bakx/


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).