Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Cyril Vrolijk is gisteravond tijdens een zitting van de Eilandsraad ingezworen als opvolger van partijleider Tjin-Asjoe als Eilandsraadslid namens de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB).
Tjin-Asjoe besloot recent om, na ruim een jaar, zijn plaats in de Eilandsraad door te geven aan een ander. Vrolijk zei bij de installatie dat hij dankbaar is voor de kans om het volk in de Eilandsraad te mogen vertegenwoordigen. Vrolijk gaf daarbij aan dat hij niet geïnteresseerd is in macht, status of geld als het gaat om het lidmaatschap van de Eilandsraad of als actief politicus. Het kersverse Eilandsraadslid was ook kritisch in zijn eerste toespraak tot de leden van de raad. Zo zei Vrolijk het niveau van de discussies in het parlement vaak van een bedenkelijk niveau te vinden. Vrolijk zei de indruk te hebben dat bepaalde politici zich met name bezighouden met het bedrijven van politiek en zich daarbij nogal eens als clown willen gedragen.
Vrolijk zei het ook een eer te vinden dat hij samen met collega’s van MPB een invulling kan geven aan een verandering van Bonaire. Volgens Vrolijk zullen die veranderingen positief zijn, mits we de kans die het eiland wordt geboden weten te benutten. Vrolijk zei tijdens de verkiezingscampagne in de wijk Terra Korá van deur tot deur te zijn gegaan om te beloven dat hij, als hij zou worden gekozen, zou werken aan een positieve verandering op het eiland.
Vrolijk zei tevens dat hij voornemens is zijn beloftes waar te maken en hij is het helemaal eens met de uitingen van partijleider Tjin-Asjoe dat de bevolking zich weer trots moet kunnen voelen op Bonaire. Recent pleitte Tjin-Asjoe, samen met coalitiegenoten Esther Bernabela en Jeanoushka Bernabela, voor een meer zelfbewuste opstelling van het eiland. De coalitie is tegen het aannemen van een slachtofferrol zoals, naar de mening van de Tjin-Asjoe, door de oppositie en de leden van de pressiegroep Nos ke Boneiru Bèk (NKBB) nog weleens wordt gedaan.
Het nieuwe raadslid ontving felicitaties van zijn nieuwe collega’s in de Eilandsraad. De oppositie in de raad toonde zich deze week erg kritisch tegenover het vertrek van Tjin-Asjoe.