Al het nieuws

Van onze verslaggever
Kralendijk - De samenstelling van het nieuwe Bestuurscollege is definitief bekend. De nieuwe gedeputeerden zijn Nina den Heyer en Joselito Statia namens de MPB en Rolanda Hellburg-Makaai als gedeputeerde namens de fractie Raphaela.
De fractie van Esther Bernabela vaardigt naar het schijnt geen eigen gedeputeerde af, maar steunt het college wel. Dat is op zich een novum in de Bonairiaanse politiek, omdat het benoemen van een ‘eigen’ gedeputeerde meestal een van de zwaarst bevochten punten is in de vorming van een nieuw college. Het aantreden van het nieuwe college leidt ook tot veranderingen in de Eilandsraad. Doordat Den Heyer recent was benoemd als lid van de Eilandsraad en nu plaats neemt in het nieuwe Bestuurscollege, dient haar plaats door een ander ingenomen te worden. Dat zal geschieden door de nummer 5 op de kieslijst van de MPB. Het gaat hier om Melena Silberie. Een ander novum is verder het feit dat een gedeputeerde van het vertrekkende Bestuurscollege, Gerald Silberie, nog enkele weken aan zal blijven om in het nieuwe college waar te nemen voor Rolanda Hellburg. Hellburg verblijft namelijk nog enkele weken in het buitenland. Het tijdelijk aanblijven van Silberie is om nog een reden opmerkelijk te noemen, en wel omdat hieruit in feite afgeleid kan worden dat ook hij de gelederen van de UPB heeft verlaten. Silberie was gedeputeerde namens de UPB en dus ook lid van de rood-groene coalitie bestaande uit PDB en UPB. Naar mag worden verondersteld zal de steun van Silberie aan de nieuwe coalitie hem door beide voormalige collega-gedeputeerden Clark Abraham en Benito Dirksz van de PDB, niet in dank worden afgenomen. Inmiddels schijnt ook de UPB vicevoorzitter Jeffrey Levenstone de gelederen van de UPB te hebben verlaten en is de fragmentatie en desintegratie van de eens zo machtige groene partij vooralsnog compleet.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).