Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De doemdenkers die bang waren voor het voortbestaan van Dia di Rincon lijken geen gelijk te hebben gekregen.

Integendeel, de festiviteiten rondom Dia di Rincon lijken de laatste jaren steeds grotere vormen aan te nemen. Hoewel 30 april nog steeds geen officiële vrije dag is, hielp het lang weekend goed mee om van Dia di Rincon een succes te maken. Wat opvalt is dat de activiteiten zich steeds verder voor de feitelijke dag zelf uitstrekken, met onder andere de organisatie van het Festival di Kanto Kriyoyo en de verkiezing van de Dama Kultural. Ook is de avond voorafgaand aan Dia di Rincon steeds drukker bezocht waarbij sprake is van verschillende activiteiten. Hierdoor wordt Dia di Rincon steeds meer een gebeuren van enkele dagen, in plaats van een enkele dag. Ook valt op dat er steeds meer tijd en aandacht wordt besteed aan folkloristische groepen, die elk jaar met een nog mooier kostuum voor de dag lijken te willen komen. Door de aantallen bezoekers die Dia di Rincon trekt, lijkt het culturele festival ook een steeds grotere economische impact te krijgen.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.