Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Kiesraad garandeert een goede coördinatie van het referendum als de mensen stemmen bij het stembureau dat is weergegeven op de stempas. Alle stemgerechtigden dienen zich op 18 december te vervoegen bij het stembureau dat op de stempas staat vermeld. Het is dus niet meer mogelijk om te stemmen bij een stembureau naar keuze. Dit komt niet overeen met eerdere berichten en hetgeen op de stempas wordt vermeld. Het betreft dan ook een beslissing van de kiesraad, die heeft bepaald dat men bij het stembureau moet stemmen dat op de kaart staat vermeld. Op de kaart staat het nummer van het stembureau achter het volgnummer. Het is een nummer tussen de 1 en de 10. Als op de stempas bijvoorbeeld ‘Volgnr. 001 6/ 1941030961’ staat, is het het stembureau met nummer 6. De kiesraad is van mening dat op deze manier het stemproces tijdens het referendum efficiënter verloopt. De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur. De stembureaus hebben de volgende nummers: 1 Jeugdhuis Jong Bonaire, 2 buurtcentrum Tera Kòrá, 3 klaslokaal Kolegio Kristu Bon Wardador, 4 buurtcentrum Nikiboko, 5 buurtcentrum Antriol, 6 buurtcentrum Amboina, 7 sporthal Jorge Nicolaas, 8 buurtcentrum Norte di Saliña, 9 buurtcentrum Rincon, 10 Tante Sani Rincon.
Het Openbaar Lichaam Bonaire doet een oproep aan alle inwoners om zich hier goed rekenschap van te geven en zich daadwerkelijk te wenden tot het op de stempas via het nummer aangegeven stembureau.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).