Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire trok veel aandacht tijdens de Dema-beurs 2015 van 4 tot 7 november. Deze beurs van de Diving Equipment and Marketing Association (Dema) is de grootste duikbeurs voor zakenpartners.
Bonaire werd vertegenwoordigd door onder anderen Malinda Hassell, marketingmanager van de hoofdvestiging van Tourist Corporation Bonaire (TCB), Candice Kimmel en Marie Rosa, representanten van TCB Noord-Amerika en Yasmin Perez, representante van TCB Zuid-Amerika.
De beurs werd gehouden in het Orange County Convention Center in Orlando, Florida. In de loop van het vier dagen durende evenement bezochten duizenden beursbezoekers, onder wie ook professionals van de duikindustrie en persmensen, de TCB-stand in het Bonaire Paviljoen. Ze kwamen of om kennis te maken met de bestemming of om oude vrienden te ontmoeten en van gedachten te wisselen over plannen en programma’s die gepland staan voor het komende jaar.
Er waren ook vertegenwoordigers aanwezig om potentiële reisplanners te assisteren, vragen te beantwoorden en promotiemateriaal uit te delen. Het Bonaire Paviljoen werd ook gepromoot via een advertentie in de officiële Dema-gids, ansichtkaarten in draagtassen voor geregistreerde bezoekers en extra bewegwijzering en reclame bij de ‘Be A Diver Pool’, waarvan Bonaire de hoofdsponsor is.
Op de openingsdag van de beurs organiseerde het Bonaire Paviljoen voor partners die Bonaire promootten een happy hour in The Rocks Bar van het Hyatt Regency Hotel in Orlando. Exposanten van het Bonaire Paviljoen die deelnamen aan het happy hour waren vertegenwoordigers van Bonhata, Budget Rent a Car Bonaire, Captain Don’s Habitat, Den Laman Condominiums, Divi Flamingo Beach Resort & Casino, Dive Friends Bonaire, Insel Air, Sand Dollar Condominiums, VIP Diving en TCB.
TCB heeft dit jaar ook voor digitale reclame voor het Bonaire Paviljoen gezorgd door de app van de Dema-beurs te sponsoren. Om meer rendement te halen uit de sponsoring, heeft TCB voor de app een openingspagina gemaakt op TourismBonaire.com. Op de openingspagina werden de namen vermeld van de exposanten in het Bonaire Paviljoen, die een hyperlink bevatten naar hun websites en standnummers. Ook werd de banner van Bonaire die roteerde op de homepage van de beurs-app getoond. Zodra de bezoeker op de banner van Bonaire klikte in de app, werd hij/zij doorverwezen naar de Dema-beurs-openingspagina van Bonaire. De TCB-delegatie had afspraken met verschillende reispartners waarbij trends, marktinformatie en strategieën voor 2016 werden besproken. Daarnaast woonden de delegatieleden verschillende seminars bij over onderwerpen die varieerden van ontwikkelingen in de mobiele technologie en sociale media tot het actualiseren van het Dema-lidmaatschap en nieuws items. Carol Johnson, de destination salesmanager van TripAdvisor was in het Bonaire Paviljoen aanwezig om de private sector van Bonaire persoonlijk te ontmoeten en de 2016 Bonaire Coop TripAdvisor-advertentiecampagne toe te lichten.
De jaarlijkse Dema-beurs, het grootste evenement ter wereld voor zakenpartners op het gebied van het duiken, de watersport en de avontuurlijke en duikgerichte reisindustrie trekt honderden exposanten aan en duizenden duik- en reisprofessionals over de hele wereld. Naast het bieden van een platform voor zaken en netwerken biedt de beurs de deelnemers het meest uitgebreide onderwijscurriculum in de sector aan, waaronder door Dema en exposanten gesponsorde seminars van deelnemende producenten, reisbestemmingen en organisaties die duikbrevetten verzorgen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).