Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Nog één dag en dan begint het Study & Career Event Bonaire 2015 op de SGB.

Een driedaags evenement waarbij de beleving van de bezoeker centraal staat en (aankomende) studenten in contact kunnen met onderwijsinstellingen en toekomstige werkgevers.
Morgen opent de gezaghebber om 9.00 uur het Study & Career Event. Daarna volgen er tot 16.00 skills-wedstrijden en demonstraties. Op vrijdag worden deze wedstrijden en demonstraties vervolgd en vindt in de namiddag de prijsuitreiking plaats. De informatiemarkt begint op zaterdag om 12.00 uur met dj Marvv en er zijn tot 17.00 uur stands met informatie en workshops.
De skills-wedstrijden zijn speciaal voor (v)mbo-studenten. Ze kunnen tijdens de wedstrijden hun vaardigheden ofwel skills laten zien op het gebied van bijvoorbeeld lassen, grafisch ontwerpen en elektrotechniek. De kampioenschappen zijn gelinkt aan het World Skills-programma en zijn ook meteen een eerste selectie voor de internationale competitie.
Ook de Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) is van de partij tijdens de drie eventdagen. De kustwacht komt met een cutter die aan de douanesteiger wordt afgemeerd.
Roderick Gouverneur, voorlichter KWCARIB legt uit dat de kustwacht in totaal drie kustwachtcutters heeft die speciaal zijn ontworpen voor dienst in de wateren van de Nederlands-Caribische eilanden. De cutter is ruim 41 meter lang en heeft elf bemanningsleden. De cutter wordt morgen van 14.00 tot 16.00 uur voor publiek en de leerlingen opengesteld. Dan wordt er informatie verstrekt over de apparatuur, bemanning en opleidingen. De demonstraties in de haven vinden op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur plaats. Zo zal de kustwacht demonstraties geven van Search and Rescue-acties en drugsonderscheppingen. De kustwacht is zaterdag ook aanwezig op de informatiemarkt.
De aula en hal van de SGB zullen op zaterdag helemaal vol staan met stands van scholen en werkgevers. Studenten en leerlingen kunnen bij hen vragen stellen over hun droomstudie en toekomstmogelijkheden.
Na de opening met dj Marvv kunnen bezoekers presentaties en workshops volgen in kleinere zalen. In de namiddag zijn er tevens weer twee spectaculaire demonstraties. De eerste is van de hulpdiensten, die net als vorig jaar een spectaculaire emergency-actie zullen laten zien. Daarna is er een demonstratie van het WEB. En wellicht krijgt een aantal bezoekers de kans om in even in een bucket-auto te zitten.
Ban Boneiru Bèk wil de organisaties die dit evenement mede mogelijk maken hartelijk bedanken, RCN-OCW voor hun financiële ondersteuning, de SGB voor haar locatie, Telbo voor de gratis internetverbinding en Green Label voor de groene decoratie.

www.banboneirubek.com/content/study-career-event-bonaire-2015


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.