Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Zes dagen na de Eilandsraadverkiezingen is de uitslag definitief vastgesteld. Vrijdag werd een hertelling van de stemmen aangevraagd.

Gezaghebber Rijna maakte gistermiddag de uitkomst van de hertelling bekend. Die pakt vooral voor de UPB en de MPB gunstig uit.
De MPB blijft de grootste partij. In totaal stemden 2.767 mensen woensdag 18 maart op de partij van Elvis Tjin-Asjoe. Bij de eerdere telling waren dat er 2.755. 932 van het totaal aantal stemmen ging naar lijsttrekker Tjin-Asjoe.
De UPB kreeg elf stemmen meer toebedeeld dan afgelopen vrijdag. De partij komt daarmee op 2.312 stemmen. Lijsttrekker James Kroon kreeg 1.106 stemmen.
De PDB van Clark Abraham, die op een hertelling had aangedrongen, eindigde op 2.729 stemmen, drie meer dan bij de vorige telling.
Twee extra stemmen waren er ook voor de PHU en ook 1 Tim Magno kreeg er één stem bij. Voor de AKB en Lista Soleana bleef de uitslag gelijk.
Bij het hertellen van de stemmen zijn minder stemmen ongeldig verklaard dan eerst het geval was.
De uitslag heeft geen gevolgen voor de zetelverdeling in de Eilandsraad. De MPB, de PDB en de MPB krijgen alle drie zetels.
Clark Abraham, die met 1.288 stemmen als lijsttrekker het meest populair was, is blij met de hertelling: ,,Er was teveel onduidelijk. Nu is elke stem die is uitgebracht ook meegeteld. De nek-aan-nekrace tussen mijn partij en de MPB was niet de reden dat we vonden dat de stemmen opnieuw geteld moesten worden. Het gaat om het principe van de democratie.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.