Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Aimed ‘Breaking News’ Ayubi stopt bij Radio Digital. Hij komt met een nieuw radiostation: Live FM.

Ayubi werkte sinds 2003 bij de populaire Bonairiaanse radiozender. ,,Radio Digital bestaat nu elf jaar”, vertelt Ayubi. ,,Ik werkte er van 2003 tot 2007. Ging er toen een paar jaar tussenuit, en kwam weer terug in 2011. Tot nu.”

De radiozender is van zijn broer Zamir, en heeft nog twee andere eigenaren. Ayubi: ,,Ik zag dat een aantal dingen niet goed liepen, maar daar wilden ze niet naar luisteren. De plannen om een nieuwe zender te beginnen, had ik al een tijdje. Ik heb het lang stil gehouden, maar nu is het tijd om voor mezelf te beginnen. De aanvraag loopt inmiddels bij bureau telecommunicatie.”

De nieuwe zender van Ayubi gaat ‘Live FM’ heten. ,,Op welke frequentie mijn nieuwe radiostation te horen zal zijn, weet ik nog niet. Ik weet wel dat het goed wordt, met informatieve en educatieve programma’s, en met het beste ’breaking news’.”

Radioverslaggever Aimed Ayubi aan het werk tijdens een persconferentie van oud-gezaghebber Lydia Emerencia. Foto Janita Monna

Ayubi stopt direct na de verkiezingen van 18 maart bij Radio Digital: ,,Ik had afspraken gemaakt met politieke partijen, voor interviews en dergelijke. Die kom ik natuurlijk allemaal na. Daarna ben ik weg.” Tot Live FM in de lucht gaat, is Ayubi tijdelijk te zien bij NOStv, waar hij ook nu al mee samenwerkt. ,,Ik ga daar vanaf 1 april een programma verzorgen tussen 11.00 en 13.00 uur.’

Zijn broer Zamir, tot voor kort beheerder van het Passangrahan, neemt de taken bij Radio Digital over. Digital is volgens Ayubi de nummer 1 zender van Bonaire. Afgelopen oktober werd het tienjarig bestaan groots gevierd met een feest op het Wilhelminaplein. Volgens Ayubi gaan er veel mensen met hem mee naar Live FM, dj’s, en ook bedrijven die reclame maken op de zender. ,,Bij de officiële lancering van Live FM, wil ik iets speciaals doen voor de bevolking van Bonaire. Wát, dat blijft voorlopig een verrassing.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).