Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Een boos bestuur van Fukabo (Fundashon Karnaval Boneiru) is zondag na de grote parade naar de gezaghebber van Bonaire gegaan om haar uniformen in te leveren en de organisatie van het carnaval verder aan de politie over te laten.

Na de grote parade is het gebruikelijk dat het publiek en de stands in Playa nog even na kunnen genieten van het carnaval. Op zondag greep de politie echter in. Na de grote parade moest alles om 20.00 uur dicht en uit.

Fukabo had geregeld dat de band Statia nog even zou spelen na afloop van de parade. Het korps stuurde echter een agent naar het bestuur om te zeggen dat de carnavalsorganisatie het feest moest stoppen.

Gezien het feit dat op zaterdag de voorzitter bijna werd gearresteerd omdat de politie wilde dat het feest eerder ophield en het korps op zondag daadwerkelijk een eind maakte aan de feestelijkheden omdat Fukabo geen vergunning zou hebben, vond het bestuur van de carnavalsorganisatie het gedrag van de politie niet langer acceptabel. Dus meldde Fukabo zich zondagavond op hoge poten bij de woning van de gezaghebber en hield het voor gezien. Naar de mening van het bestuur moest de politie dan maar het carnaval organiseren dat zij wilde en Fukabo wenste de politie daarbij veel succes.

Gisteren heeft er een overleg plaatsgevonden tussen de gezaghebber en het bestuur van Fukabo om de gebeurtenissen van het afgelopen weekend te bespreken.

Met als resultaat dat de geplande carnavalsactiviteiten op maandag en dinsdag, de parades en de verbranding van koning Momito voor de kinderen op maandagavond en koning Momo op dinsdagavond gewoon doorgaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.