BES

Van onze correspondent
Den Haag - Tweede Kamerlid Aukje de Vries (VVD) kan enige irritatie niet helemaal onderdrukken in vragen die zij gisteren naar het kabinet stuurde over de uitgestelde start van de ferryverbinding tussen Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. ,,Hoe kan het dat niet alle instanties en ministeries gereed waren op 1 november 2021?”

F14 BES ferryverbindingDe VVD en andere partijen hameren al lange tijd op de ferryverbinding als alternatief voor de dure vliegtarieven tussen de eilanden. Dat nu de voorbereiding bij vooral de autoriteiten in Den Haag niet goed is gegaan gaat er bij De Vries niet in. ,,Hoe kan het dat de ministeries blijkbaar onvoldoende hebben samengewerkt om de veerdienst per 1 november jl. te kunnen starten?”
De veerdienst zou op 1 november beginnen, zo was enthousiast aangekondigd. Maar nog steeds ligt de ferry stil. Volgens mediaberichten, onder andere in deze krant, waren de douane en de Koninklijk Marechaussee niet goed voorbereid en was er onvoldoende personeel beschikbaar voor de afhandeling. De Vries wil weten of deze berichten kloppen: ,,In hoeverre klopt het dat er buiten de reguliere werktijden onvoldoende personeel is om goederen en personen te controleren?”
Het Kamerlid vraagt verder naar de problemen die nog moeten worden opgelost om alsnog snel te kunnen starten en hoe dat gaat gebeuren. En vooral: ,,Wanneer kan de veerdienst dan alsnog van start gaan?”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).