BES

Thomas Hellebrand, Dylan Romeo en Jurenne Hooi zijn lijstduwers voor D66. Dit betekent dat zij op plek 72, 73 en 74 staan van de D66-kandidatenlijst op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

beslijstDe drie democraten gaan het team van lijsttrekker Sigrid Kaag ondersteunen richting de Tweede Kamerverkiezingen op 15, 16 en 17 maart 2021.
Onlangs presenteerde D66 de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De leden van D66 bepaalden vervolgens per e-voting de definitieve lijst waarop Jorien Wuite uit Sint Maarten de twintigste plek inneemt. Aan die kandidatenlijst is nu een aantal lijstduwers toegevoegd.
Sigrid Kaag zegt zich erop te verheugen om met dit team aan de slag te gaan richting de verkiezingen. ,,We hebben uitstekende kandidaten. Mensen met ervaring in het onderwijs, in de zorg, in Europa. Mensen met verstand van economie, klimaat en duurzaamheid en de rechtsstaat. Mensen die strijden voor vrijzinnigheid. Kandidaten die hun sporen hebben verdiend in de politiek en de maatschappij. Lijstduwers als Thomas, Dylan en Jurenne maken de lijst compleet”, aldus Kaag.

Hellebrand (1995) is geboren op Sint Maarten maar zijn moeder komt van Statia. Hij studeerde bestuurskunde in Nederland, werd bestuurslid bij de Jonge Democraten en werkt inmiddels in Brussel. Romeo (1996) groeide op in Zoetermeer maar koestert vol trots zijn Caribische roots. Als coördinator van het Caribisch netwerk van D66 zet hij zich in om het Caribisch geluid in Nederland te laten horen waar het gaat om kunst en cultuur. ,,D66 wil investeren in de Caribische cultuur. Bijvoorbeeld met een cultureel erfgoedfonds en een stimuleringsregeling voor samenwerking en creatieve vernieuwing tussen kunstenaars en de creatieve industrie. Dat vind ik belangrijk, zodat onze cultuur wereldwijd sterk wordt uitgedragen”, aldus Romeo.

Hooi (1965) is een ‘oude rot’ in het vak. Ze is geboren op Curaçao en studeerde gezondheidswetenschappen in Maastricht waar ze promoveerde op het gebied van hart- en vaatziekten. Bij de GGD Amsterdam was zij verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg in Zuidoost en Diemen. Zij is momenteel beroepscommissaris. Ze is onder andere voorzitter van de raad van toezicht van Mental Health Caribbean (MHC). Volgens Hooi wil D66 de onvrijheid bestrijden die achterstanden en armoede veroorzaken door gelijke kansen te organiseren, elke dag weer.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).