Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ‘Sunrise Market’ is de naam van een nog te vestigen markt in San Nicolas. De markt - waar lokale landbouwproducten te koop worden aangeboden - maakt deel uit van het project ‘Revitalisering San Nicolas’. De openbare aanbesteding start in oktober, het te investeren bedrag is 4,3 miljoen florin.

F12 San Nicolas1Ministers Ursell Arends van Transport en Natuur (Raiz) en Geoffrey Wever van Economische Zaken (Raiz) hebben dit tijdens een gezamenlijke persconferentie bekendgemaakt. De markt is fase 1 van het project. Sunrise Market moet een platform worden waar landbouwers hun producten aan toeristen en aan de lokale bevolking te koop kunnen aanbieden. Volgens de ministers klinkt vanuit de samenleving al een tijd de roep om ruimte te geven aan een zo’n markt. Door de markt in San Nicolas te vestigen - vandaar de naam Sunrise Market - moet dit deel van Aruba aantrekkelijker worden.

De keuze is gemaakt om de markt op het parkeerterrein van Arubus te vestigen. Daarmee slaat de regering twee vliegen in één klap, want daardoor wordt ook het parkeerterrein opgeknapt. De bedoeling is dat Sunrise Market meer wordt dan alleen kraampjes. Er komen terrassen en horecagelegenheden. Verlichting en bomen zullen worden geplaatst. De regering investeert ruim 4,3 miljoen florin in dit project. Dit valt onder het ministerie van Transport en Natuur, omdat het terrein van Arubus onder dit ministerie valt.

Minister Wever laat weten dat de plannen van het project ‘Revitalisering San Nicolas’ al in 2022 zijn begonnen. Tijdens de YES Summit, die toen in San Nicolas werd gehouden, gingen de aanwezigen met elkaar een dialoog aan over hoe San Nicolas aantrekkelijker kan worden gemaakt. Een van de suggesties was om een verbinding te maken tussen de Mainstreet van San Nicolas ‘pariba’ en ‘pabou’. Het ministerie van Economische Zaken heeft de input ter harte genomen en heeft de plannen verder ontwikkeld.

F12 San Nicolas2In de afgelopen maanden zijn veel gesprekken gevoerd met stakeholders en op basis daarvan is het plan ontwikkeld om San Nicolas te revitaliseren. De ministerraad is akkoord met het plan en heeft geld vrijgemaakt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.