Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba heeft zondag de winst opgeëist van het Concacaf Girls U15-kampioenschap in de groep C. De dames wonnen in extra tijd met 2-1 van Saint Lucia.

arukampDe doelpunten werden gemaakt door Adannayah Breinburg en Zayana Rodgers.
Dat melden zowel de Arubaanse Voetbal Bond (AVB) als de Concacaf (de voetbalfederatie voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Cariben).
Het U15-kampioenschap werd zondag tegelijkertijd gespeeld in drie groepen (leagues). League A werd gespeeld in Costa Rica, daar won het damesteam van de Verenigde Staten. League B werd gespeeld in Trinidad & Tobago en daar ging Honduras er met de winst vandoor.
League C werd voor het eerst op Aruba gehouden, waardoor dit kampioenschap een thuiswedstrijd voor het Arubaanse team was. De wedstrijden vonden de hele week plaats in het voetbalstadion Guillermo Prospero Trinidad in Dakota.
Het was zondag een spannende finalewedstrijd, waarbij Saint Lucia eerst op voorsprong kwam door een doelpunt van Amaya Emmanuel. Een kwartier later scoorde Adannayah Breinburg voor Aruba de gelijkmaker. Daarna bleef het lang gelijkspel, totdat de extra tijd aanbrak. In de 6e minuut van de extra speeltijd zorgde Zyana Rogers met het tweede doelpunt dat Aruba de winst pakte.
De Arubaanse Voetbalbond (AVB) is trots op de dames. De bond merkt op dat Aruba vorig jaar tweede werd in het U14-kampioenschap van de Caribische Voetbal Unie (CFU).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.