Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De verkiezingsuitslag in Venezuela maakt het voor Aruba ‘moeilijk’ om de grens met het Latijns-Amerikaanse land te openen. De Arubaanse regering sluit zich aan bij de internationale gemeenschap die twijfelt aan de uitslag.

ARUgrens,,Het is de vraag of de officiële verkiezingsuitslag de realiteit van de stemmen laat zien”, zegt premier Evelyn Wever-Croes (MEP). ,,Daarom vragen we om transparantie.”
Meer dan 1.300 Venezolanen die op Aruba wonen, hadden zich geregistreerd om hun stem uit te brengen. Op de dag van de verkiezingen maakten iets meer dan 500 personen daadwerkelijk gebruik van hun stemrecht. De premier bedankt de mensen die hebben gestemd en ze bedankt het Venezolaanse consulaat dat de verkiezingen op Aruba organiseerde. Daardoor is het stemmen op Aruba rustig verlopen.
,,Het is erg jammer dat in Venezuela veel polemiek ontstond toen de resultaten binnenkwamen. We zullen de democratische stem van de bevolking respecteren. Aruba maakt zich echter grote zorgen over de ontwikkelingen in Venezuela sinds zondagavond. We blijven de ontwikkelingen van dichtbij volgen en we zijn alert.”
De premier merkt op dat de grens met Venezuela tot eind augustus gesloten is. Deze beslissing is drie maanden geleden genomen. Binnenkort moet er dus opnieuw een beslissing worden genomen over het wel of niet openen van de grens. ,,Zolang er geen stabiliteit in Venezuela is, zal het voor Aruba erg moeilijk worden om de grens te openen”, hint de premier al op een nieuwe beslissing.
,,Ik doe een beroep op de mensen op Aruba om rustig te blijven. Aruba leeft van het toerisme. We kunnen uitstekende dienstverlening bieden aan bezoekers. Er is geen plaats voor turbulentie en onrust. De situatie in Venezuela is niet nieuw. Vanaf 2017, toen mijn regering aan de macht kwam, is Venezuela al een probleem. Wij kunnen het echter niet oplossen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.