Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De luchthaven Reina Beatrix heeft sinds 1 augustus een driekoppig interim-managementteam. Door deze structuur zullen ‘diverse expertises’ het bedrijf door het onderhandelingsproces loodsen om een nieuwe ceo aan te stellen.

ARUAirportAAA maakte dit gisterochtend bekend. Het interim-managementteam bestaat uit drie personen die al jaren bij de luchthaven werkzaam zijn. Aisha Anthony is chief financial officer (cfo) en heeft ruim vijftien jaar ervaring in de financiële strategie. Jurgen Benschop is chief operations officer (coo) en staat bekend om zijn uitgebreide achtergrond van ruim 26 jaar in luchthavenoperaties bij AAA. Barbara Brown is chief revenue development & communications officer en heeft meer dan 27 jaar ervaring in het commerciële luchthavenmanagement.
De termijn van de vorige ceo, Joost Meijs, liep officieel op 31 juli af. Het besluit om een interim-managementteam aan te stellen, komt voort uit de strategische samenwerkingsovereenkomst die AAA heeft met de Royal Schiphol Group (RSG). De afspraak is dat RSG de ceo voor AAA levert en door de regering van Aruba wordt aangesteld als enige aandeelhouder van AAA. De onderhandelingen over een nieuwe ceo zijn nog gaande. De keuze voor een managementteam is genomen om de operationele stabiliteit te behouden en op de lange termijn te kunnen blijven groeien.
Het interim-managementteam zal zich, samen met de raad van commissarissen (RvC), concentreren op verschillende belangrijke prioriteiten. Dat zijn onder andere communicatie, auditcertificering, budgetplanning, Gateway 2030, strategische evaluatie en beoordeling, prestatiemonitoring en de dagelijkse bedrijfsvoering.
De zoektocht naar een nieuwe ceo vereist een zorgvuldige afweging om de juiste kandidaat te vinden om de organisatie te leiden. Daar zijn RSG en de RvC van AAA mee bezig. Een indicatie wanneer de ceo aantreedt, kan nog niet worden gegeven. ,,Zo snel mogelijk”, is hun streven. ,,Wij hebben vertrouwen in dit interim-managementteam om AAA door deze overgangsfase te leiden”, zegt voorzitter Gerald Tsu van de RvC. ,,Hun collectieve expertise en strategische visie zijn essentieel in dit veranderingsproces.”
Kjell Kloosterziel, directeur van Schiphol International, is het daar mee eens. ,,Dit interim-managementteam heeft uitgebreide ervaring in leiderschapsrollen op de luchthaven en op basis van onze lange relatie met hen en het hele team bij AAA hebben we er vertrouwen in dat zij AAA met succes door deze fase kunnen leiden.”
Anthony, Benschop en Brown zijn vereerd, zo laten ze weten. ,,Het is een kritieke tijd voor AAA. Met de steun en inzet van ons getalenteerde AAA-team willen we onze strategische doelstellingen verwezenlijken en stabiliteit garanderen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.