Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Zeven politiefunctionarissen starten binnenkort met een studie aan de Universiteit van Aruba (UA). Ze gaan een pre-master doen die hen voorbereid op de master Governance and Leadership.

arukpaHet Korps Politie Aruba (KPA) heeft dit bekendgemaakt en wenst, samen met de UA, de zeven functionarissen veel succes. Het KPA vindt persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Sterke leiders binnen het korps maken de organisatie sterker. Daar hoort ook academische ontwikkeling bij. Het KPA verstaat daaronder dat agenten in staat zijn om kritisch en analytisch te denken.
Hoofdcommissaris Ramon Arnhem heeft met dat doel de UA benaderd met de vraag of een samenwerking met het korps mogelijk is. Het resultaat van die gesprekken is dat zeven politiefunctionarissen zijn geselecteerd om een academische opleiding te volgen. De pre-master duurt een jaar en bestaat uit vijf onderdelen van de Wetenschappelijk Bachelor Organization, Governance and Management (OGM).
De WO bacheloropleiding heeft in 2023 van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie een positief advies gekregen en staat hoog aangeschreven.
Het KPA laat hiermee zien dat het investeert in de kennis en opleiding van eigen medewerkers. Dit komt de hele organisatie ten goede.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.