Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De stichting Cas Marie, die zich richt op dagbesteding voor personen met dementie, heeft in Santa Cruz een tweede locatie geopend. Op het pand prijkt de naam ‘Mama Ties’.

ARUMamaTiesMinister Ursell Arends (Raiz) van Ouderenzaken was bij de feestelijke opening aanwezig. Hij prees de energie, de toewijding en de liefde die de mensen van Cas Marie voor oudere mensen hebben.
Het bestuur van de stichting presenteerde vorig jaar plannen aan de minister om Cas Marie uit te breiden. Hun ideeën passen in het beleid van het ministerie van Ouderenzaken. Het aantal mensen dat aan dementie lijdt, neemt op Aruba snel toe. Dat de capaciteit van opvang moet meegroeien, staat vast. In minder dan een jaar tijd is het de stichting Cas Marie gelukt om naast het bestaande ‘Cas Marie’ in Savaneta nu ook ‘Mama Ties’ in Santa Cruz te openen.
Arends benadrukte bij de opening dat Cas Marie een belangrijke partner is in het project Pasadia, waar de overheid mee bezig is. Het doel is om ouderen niet in een sociaal isolement te laten komen, door ze activiteiten aan te bieden. ,,Het is een emotioneel moment om aan ouderen meer te kunnen bieden. We mogen trots zijn op dit resultaat”, zegt Arends.
Het pand waarin Mama Ties is gevestigd, is een huis waar de familie Croes eigenaar van is. Het is de ouderlijke woning. De familie liet het huis restaureren en verbouwen en stelde het daarna beschikbaar aan de stichting Cas Marie. Een van de gasten die bij de opening aanwezig waren, merkte op dat de familie hiermee een wens van een overleden familielid in vervulling laat gaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.