Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De toenemende vraag naar elektriciteit en de constante stroomonderbrekingen zijn voor Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) reden om met het Water- en Energiebedrijf Aruba (WEB) te praten.

aruenergieWEB is het bedrijf dat stroom produceert en doorstuurt naar Elmar. Het is Elmar die elektriciteit distribueert. Het doel van Ahata is om een transparante dialoog te starten over de capaciteit van WEB.
Het bestuur van Ahata en het bestuur van WEB gingen hierover met elkaar in discussie. Ahata heeft de discussie ervaren als positief en constructief. WEB staat open voor oplossingen en om samen te werken. Dat zal vooral van belang zijn op kritieke momenten. Tijdens de laatste grote stroomstoring lieten WEB en Elmar weten dat ze aan ‘grote gebruikers van elektriciteit’ hadden gevraagd om het gebruik te beperken en indien mogelijk hun generatoren aan te zetten, zodat de druk op het elektriciteitsnetwerk zou verminderen.
WEB heeft tijdens het gesprek gedetailleerde informatie gegeven over hun huidige capaciteit om elektriciteit te produceren. WEB gaf ook een vooruitblik op de groeiende vraag naar elektriciteit. Verder kwam het strategische plan aan de orde, waarin staat hoe WEB aan de vraag wil blijven voldoen.
Ahata heeft aangegeven dat ze hoopt dat Aruba zich verder kan ontwikkelen op het gebied van duurzame energie en verwijst daarbij onder andere naar windenergie. Ahata laat weten dat ze in dialoog blijft met WEB en met andere stakeholders die bij dit thema zijn betrokken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.