Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Amerikaanse bedrijf MPR is op Aruba aangekomen om onderzoek te doen naar de vele stroomstoringen. Ze gaan een intern onderzoek doen bij Elmar.

F18ARUstroomuitval 1Energie-minister Glenbert Croes (MEP) vindt het uitvallen van elektriciteit onacceptabel. ,,We zijn een modern land en we hebben geavanceerde ontwikkelingen. Daar hoort een onderbreking van de stroom niet bij.”
Croes had vorige week een vergadering met staatsbedrijven WEB, Elmar en Utilities. Daar waren ook andere instanties, maar de minister wil niet zeggen wie dat zijn. Hij gaf wel aan dat hij onderzoek heeft laten instellen bij Elmar intern. Op zijn verzoek wordt dat onderzoek gedaan door MPR.

Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in dit vakgebied. Zij kunnen problemen identificeren en met oplossingen komen die uitvoerbaar zijn. MPR is het onderzoek intussen al gestart.

De bewindsman merkt op dat er tientallen jaren niet in de plant en het netwerk van Elmar is geïnvesteerd. Het kabinet Wever-Croes heeft een vijfjarenplan goedgekeurd. De start van dit plan liep vertraging op door de covid-pandemie. ,,Nu zijn we wel weer in staat om het plan te starten, en te beginnen met onderzoek en investeringen. We moeten dit doen om een stabiel elektriciteitsnetwerk te behouden”, zegt Croes.

Het is om die reden dat de bewindsman MPR in de arm nam en naar Aruba liet komen. ,,De bevolking betaalt elke maand aan Elmar en mag de garantie hebben dat het netwerk werkt en ze voorzien worden van elektriciteit.”

De minister zegt toe dat hij resultaten van het onderzoek zo snel mogelijk zal delen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.