Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het bedrijfsleven trekt nogmaals aan de bel over de problemen op de arbeidsmarkt. Het vinden van personeel wordt een groter probleem.

aruarbeidAruba Hotel and Tourism Association (Ahata), Aruba Trade & Industry Association (Atia), Comerciantenan Uni Aruba (CUA) en de Kamer van Koophandel (KvK) hebben hierover een gesprek gehad met Arbeidminister Glenbert Croes (MEP). De bewindsman hoorde van de stakeholders waar op dit moment de meeste behoefte aan is. De regering is bereid om via het ministerie van Arbeid mee te denken over oplossingen. Samen met de stakeholders bekeek hij in welke sectoren op dit moment de meeste werknemers nodig zijn.
Een concrete stap die wordt gezet is dat er een taskforce wordt gevormd. Ahata-ceo Tisa LaSorte en juridisch adviseur Glendine Croes van het ministerie van Arbeid gaan deze taskforce leiden. Zij gaan alle aanbevelingen van het bedrijfsleven op een rij zetten en coördineren dat hieruit beleid kan volgen.
Minister Croes merkte tijdens het gesprek op dat vanuit de regering wordt gestimuleerd dat Arubanen bij het vinden van werk altijd voorrang krijgen boven buitenlanders. Als er voor een functie geen Arubanen beschikbaar zijn, dan kan worden gekeken naar immigranten die al op Aruba wonen. Om dit proces in goede banen te leiden, werkt het ministerie van Arbeid samen met DPL (Arbeidszaken) en Dimas (werkvergunningen). ,,Werkgelegenheid is een verantwoordelijkheid van zowel het bedrijfsleven als de regering. We moeten samenwerken om aan de vraag naar arbeiders te kunnen voldoen”, zegt minister Croes.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.