Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De recherche van Santa Cruz heeft vorige week twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Sergio Maduro (44 jaar). Zijn lichaam werd op 24 december vorig jaar langs de kant van de weg aangetroffen.

F14ARU OP Moordverdachten na 1 jrPolitiewoordvoerder Lito Laclé heeft de aanhoudingen gisteren bekendgemaakt. Daarmee is deze moordzaak voor het Korps Politie Aruba (KPA) opgelost. De twee aangehouden personen zijn de man B.E.J.M. (37 jaar) en de vrouw J.R.G. (39 jaar), beiden afkomstig van Aruba. De recherche van Santa Cruz heeft in stilte aan de moordzaak gewerkt, kreeg steeds informatie en bewijzen en kon daarna het Openbaar Ministerie (OM) vragen om opdracht te geven om de twee verdachten aan te houden, aldus Laclé.
Het lichaam van Maduro werd op kerstavond langs de kant van de weg gevonden, bij Matividiri (in de buurt van de Struisvogelboerderij). Hij had geen identificatiebewijs bij zich, maar de politie slaagde er binnen een dag in om de identiteit van de dode bekend te maken.

De omstandigheden waarin Maduro was gevonden, werden door politiewoordvoerder Liliana Rasmijn die dag als ‘vreemd’ omschreven. In de omgeving werd geen auto aangetroffen. Het enige dat op dat moment duidelijk was, dat het om een blanke persoon ging die al enkele uren dood was. De doodsoorzaak was niet duidelijk. Een verkeersongeval werd niet uitgesloten, maar een crimineel delict (moord) kon ook niet worden uitgesloten. Nu, ruim een jaar later, is duidelijk dat Maduro vermoord is.

Het KPA blijft een beroep doen op mensen die informatie hebben over zaken waar de politie aan werkt, om dit via de tiplijn door te geven. Het nummer van de tiplijn is 11141. Bellen kan anoniem.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.