Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Horacio Oduber Hospital (HOH) stelt tijdelijk alle reguliere operaties uit. Het aantal patiënten dat moet worden opgenomen als gevolg van een ongeluk of ziekte is aan het toenemen. Het ziekenhuis beschikt niet over voldoende kamers om alle patiënten te kunnen verzorgen. .

ARUHOHHet nieuws van het tijdelijk stopzetten van reguliere operaties is niet bekendgemaakt door het ziekenhuis, maar - gistermiddag - door de minister van Volksgezondheid, Dangui Oduber (MEP). Het HOH zal prioriteit geven aan de zorg en het welzijn van patiënten die met urgentie bij het ziekenhuis komen en direct moeten worden geopereerd. Voor deze patiënten moet altijd een plek zijn. Om dit te kunnen blijven garanderen, moeten andere patiënten wachten. Hun operaties zijn uitgesteld.
De beslissing heeft gevolgen voor heel Aruba. De minister van Volksgezondheid hamert er bij de bevolking op dat het nu essentieel is om gezond te blijven. Dat is een uitdaging met de huidige golf van griep en andere ademhalingsproblemen. ,,Het is nu cruciaal om te voorkomen dat symptomen van griep verergeren en dat medische hulp nodig is”, zegt minister Oduber.
Hij geeft preventietips die de bevolking kan opvolgen. Gezond eten, actief blijven, op de mentale gezondheid te letten, vitaminen slikken en veel water te drinken. Gebruik van alcohol en suiker moet worden verminderd.
De minister wijst er tot slot op dat Aruba in de carnavalsperiode zit. ,,Ik reken op het begrip en de medewerking van iedereen, zodat we er een mooie carnavalstijd van kunnen maken.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.