Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Er zijn tot nu toe tien personen aangehouden vanwege joyriding van Kia Rio’s. De verdachten zijn in de leeftijd van 14 tot 21 jaar. Ze hebben meegedaan aan het fenomeen van de TikTok Challenge.

ARUTiktok1Het Korps Politie Aruba (KPA) heeft dit bekendgemaakt om eigenaren van dit merk en type auto te waarschuwen en om te laten weten dat dit strafbaar is. De politie constateert in de afgelopen maand dat er veel diefstallen en pogingen tot inbraak zijn van Kia Rio’s. Ook andere modellen zijn het doelwit, zoals de Sportage en Picanto.
Op TikTok is een trend gaande die nu ook op Aruba is opgepikt. Jongeren maken een video waarin te zien is hoe ze met een USB-kabelcharger de auto starten. Om dit te kunnen doen, wordt in de auto ingebroken en wordt het dashboard vernield.
Het Team Motorvoertuigen Criminaliteit (TMC) van het KPA wil eigenaren van Kia’s erop attent maken dat ze meer voorzorgsmaatregelen moeten nemen om te voorkomen dat hun auto wordt gestolen of dat er kan worden ingebroken. Een manier om dat te voorkomen is door het voertuig te voorzien van een alarm of een stuurklem te plaatsen.
De boodschap van het KPA aan mensen die overwegen om aan deze TikTok Challenge mee te doen, is dat de kans groot is dat ze worden gepakt en aangehouden. Het is een strafbaar feit om in te breken in een auto. Ouders van minderjarigen moeten beseffen dat zij verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het betalen van de kosten. Het gaat om schade aan het voertuig en om schade aan derden. De politie doet dan ook een dringende oproep aan ouders om met hun minderjarige kinderen over deze TikTok Challenge te praten en hen te laten inzien dat het niet verstandig is om hieraan mee te doen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.