Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het stadion Guillermo Prospero Trinidad in Dakota zal binnenkort weer voldoen aan de maatstaven van de internationale voetbalbond Fifa. Het veld van kunstgras wordt op dit moment getest. De Fifa zal op basis van het resultaat een beslissing nemen.

ARUDakotaHet sportstadion in Dakota is voor Aruba erg belangrijk. De Fifa moet goedkeuring geven aan een sportlocatie, voordat een land de locatie beschikbaar mag stellen om internationale toernooien te organiseren. In het verleden werden bepaalde wedstrijden van de Fifa in het stadion in Dakota gespeeld. Aan die situatie kwam een eind toen bleek dat de sportfaciliteit niet meer voldeed aan de Fifa-vereisten.
Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) nam deze week een kijkje in het stadion om te zien hoe de werkzaamheden vorderen. Ze verving Sportminister Endy Croes (MEP), die niet aanwezig kon zijn.
Het Ierse bedrijf Sportslab is betrokken bij de werkzaamheden. Vertegenwoordigers van dit bedrijf zijn op Aruba en spraken in het stadion met de premier. Ze lieten haar zien wat ze doen. Sportslab voert onafhankelijke testen uit op velden van kunstgras en op velden waar paletten van hout worden gebruikt. Zo zijn ze ook in Dakota bezig. De testresultaten worden naar de Fifa gestuurd, die op basis daarvan verifieert of het veld voldoet aan de minimale vereisten die de internationale voetbalbond aan kunstvelden stelt. Als dat zo is, krijgt het veld een certificaat.
De minister-president kreeg te horen dat alle noodzakelijke testen al zijn gedaan en dat de situatie van het veld er goed uit ziet. Alleen het resultaat van het laboratorium is nog niet binnengekomen. Uit de labtest moet blijken of de kunstgrassen geschikt zijn voor sporters om hun sport op het veld te kunnen beoefenen. Dit is een belangrijke test, aangezien het vorige kunstgras dat in het stadion lag kankerverwekkend bleek te zijn.
Dit was ook de aanleiding om het stadion te renoveren en te voorzien van een nieuwe grasmat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.