Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Na het succes van de eerste activiteit ‘Baki den Bario’ in San Nicolas is het aankomende zaterdag de beurt aan Sta. Cruz.

F19ARU Baki den barioAfvalbakken staan tussen 07:00 en 11.00 uur bij het stadion Nadi Croes & Crismo Angela. De overheid plaatst de containers zodat burgers hun afval daarin kwijt kunnen. De activiteit hoort bij de nationale afvalcampagne ‘Limpi Limpi’, waarmee het ministerie van Natuur wil bereiken dat het eiland schoner wordt. Elke twee weken is ‘Baki den Bario’ in een andere wijk.

Twee weken geleden ging de actie van start in San Nicolas. Daar kwamen veel mensen op af, mede omdat het dumpen van afval gratis is. Tijdens die eerste activiteit werden twintig afvalcontainers gevuld met gemengd afval, 1 container met bouwafval, 6 bakken met metaalafval, 2 bakken met e-Waste (elektronica) en 6 bakken met groen afval. Het ingezamelde afval wordt gescheiden verwerkt.

Minister Ursell Arends (Raiz) is tevreden met deze opkomst en nodigt de bevolking van Sta. Cruz uit om ook mee te doen met de afvalcampagne. Bureau City Inspector is belast met het toezicht en zal controleren wat mensen weggooien en of het in de juiste bakken terechtkomt.

Baki den Bario komt in de komende weken naar diverse districten toe. De datums zijn te vinden op de website trashtocasharuba.org/limpilimpi.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.