Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Korps Politie Aruba (KPA) is gestart met het handhaven van de hondenwet. Tijdens een eerste controle in San Nicolas hebben 26 personen een boete gekregen.

ARUhondnwet2De actie vond maandag plaats en was een samenwerking met Post Aruba. Vanuit het KPA werkten de geüniformeerde politie, de hondeneenheid K9 en wijkagenten mee. Medewerkers van Post Aruba hebben bij de politie aan de bel getrokken, omdat ze dagelijks te maken met honden die hen op straat aanvallen terwijl ze de post bezorgen. Het zijn vaak agressieve honden.
De controle begon in Seroe Colorado, Fortheuvelstraat, Seroe Largoweg, Juanamorto complex, De Vuyst, Esso Heights, Weg Rooi Congo, Amsterdamstraat, Arnhemstraat, Castrostraat, Vorststraat, Seroe Preto, Dirkszstraat, Zeewijk, Weg Rooi Hundo en Weg Fontein. Agenten constateerden daarbij diverse overtredingen. Zoals honden die op de openbare weg loslopen, honden die worden verwaarloosd, agressieve honden en personen die met hun hond los op straat liepen.
In 26 gevallen heeft het KPA een boete gegeven. Hoe hoog de boete is heeft het korps niet bekendgemaakt. San Nicolas is niet de enige wijk waar de politie controleert. Ook in de andere wijken gaat de politie controleren en zorgen dat burgers zich aan de hondenwet houden.
Het KPA doet een oproep aan alle hondeneigenaren: ,,Zorg voor je hond, hou je aan de wet en aan de regels. Voorkom dat je een boete krijgt. De boete kan financiële gevolgen hebben voor je portemonnee.”
Ruim twee maanden geleden kondigde de politie aan de hondenwet te gaan handhaven. Korpschef Ramon Arnhem heeft meerdere keren duidelijk gemaakt - ook in een interview met deze krant - dat de samenleving geen last mag ondervinden van hondeneigenaren die hun eigen hond niet onder controle hebben. De wet stelt dat een hond op het eigen terrein moet worden gehouden en niet mag loslopen op straat.