Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Procureur-generaal (PG) Bote ter Steege legt zijn functie eind augustus neer. Zijn termijn zit er dan op. De PG bracht recent een afscheidsbezoek aan premier Evelyn Wever-Croes (MEP).

F14 ARU Einde termijn PG in zicht,,Namens de Arubaanse regering bedank ik u voor uw leiderschap en voor uw waardevolle inzet. Het was voor mij een eer om met u samen te werken”, sprak de premier in mooie woorden tegen Ter Steege. Zijn inspanningen hebben geleid tot een betere kwaliteit van justitie op Aruba”, aldus Wever-Croes.

Ter Steege werd op 1 september 2020 benoemd als PG. Hij startte midden in de covid-pandemie en dat was niet makkelijk. ,,Hij heeft zijn functie ‘serieus en verantwoordelijk’ uitgevoerd, aldus de Arubaanse regering. Daarmee heeft hij bijgedragen aan het justitiële systeem van Aruba.”

Het OM heeft intussen al afscheid genomen van Ter Steege, met een ceremonie bij Surfside Marina.

Ter Steege wordt opgevolgd door de Arubaanse Amalin Flanegin. Zij start op 1 september. Flanegin heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, bij de Centrale Bank van Aruba en als advocaat. Ze heeft al eerder gewerkt bij het OM, in de jaren 2002 tot 2017. Ze leidde toen diverse criminele onderzoeken en was belast met militaire onderzoeken. Ook was ze directeur van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties. Op haar cv staan ook de Raad van Advies en Directie Wetgeving en Juridische Zaken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.