Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De grens tussen Aruba en Venezuela gaat vanaf 1 mei weer open. Premier Evelyn Wever-Croes maakte dat gisteren bekend. Het gaat overigens alleen om de zeegrens.

ARUVenezuelaAruba heeft alle benodigde documenten ontvangen en de voorwaarden om de grens te openen zijn bekend. Het gaat om zeer strikte voorwaarden, zegt de premier. Door het openen van de zeegrens kunnen boten met vracht weer vanuit Venezuela naar Aruba varen. De plaatselijke autoriteiten hebben alle informatie en zullen dit controleren voordat de vaartuigen vanuit Venezuela vertrekken.
De autoriteiten op Aruba weten wie er komen, welke boot er komt en wat de vracht aan boord is. De bemanning van de boten zullen bij aankomst in Barcadera blijven. Het is hun niet toegestaan om de haven van Barcadera te verlaten. Ze mogen maximaal twee dagen blijven en moeten dan weer terug naar Venezuela.
In het verleden was het bemanningsleden wel toegestaan om de haven te verlaten en hun producten te verkopen. Dit is niet langer toegestaan. De bemanning zal tijdens het verblijf in de haven onder de verantwoordelijkheid vallen van de havenmedewerker die de vracht in ontvangst neemt.
,,Ik hoop dat de beslissing om de grens te openen, de economie van Aruba zal helpen en voor verlichting zal zorgen bij de bevolking”, zegt Wever-Croes. De regering gaat intussen aan de slag om ook de luchtgrens weer te heropenen. Voorlopig blijft die grens echter nog dicht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.