Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Parlementariër Gerlien Croes (AVP) heeft gisteren bekendgemaakt dat ze haar politieke toekomst gaat evalueren. ,,Het is onacceptabel hoe ik door de AVP wordt behandeld. Ik ben zeer teleurgesteld en gedesillusioneerd.”

F17 ARUOP Gerlien CroesCroes legde gisteren voor het Kabinet van de Gouverneur een persverklaring af. Deze werd door 24ora.com via Facebook uitgezonden. Ze neemt even afstand van de politiek naar aanleiding van de partijbijeenkomst die de AVP maandagavond organiseerde. Ze benadrukte in haar persverklaring meerdere keren dat het geen partijraad was, maar een partijbijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst kreeg de veroordeelde parlementariër Benny Sevinger steun. Parlementariër Ryçond Santos do Nascimento besloot vervolgens om uit de partij te stappen en als onafhankelijk parlementariër verder te gaan.
Croes vertelde dat de meerderheid van de fractie maandagavond bij de bijeenkomst was. ,,Ik was ook aanwezig”, zei Croes. ,,Ik ben sinds twee jaar fractieleider en werk elke dag in het parlement. Ik doe veel voor de partij. Tijdens de bijeenkomst hoorde ik pas dat er ter voorbereiding op die partijbijeenkomst meerdere gesprekken zijn geweest met partijleden. Dit waren gesprekken achter gesloten deuren.”
Voor de parlementariër is dit onacceptabel. ,,Ik beschouw de AVP als mijn huis. We kunnen een meningsverschil hebben. Maar dat de partij mij zo behandelt, dat is respectloos.”
Croes werd na de partijbijeenkomst uitgenodigd voor een gesprek met partijleider Mike Eman. Dat gesprek vond woensdag plaats. ,,Na dit gesprek heb ik besloten dat ik ga nadenken over mijn politieke toekomst. Daar heb ik tijd en ruimte voor nodig. Ik ben de politiek ingegaan dankzij een groep mensen die mij altijd steunen. Met deze mensen wil ik nu eerst praten over de ontwikkelingen van de afgelopen tijd.”
De parlementariër vraagt het publiek om geduld. ,,Ik ben nog steeds lid van de AVP en ik ben fractieleider. Beslissingen wil ik rationeel nemen en niet emotioneel.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.