Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad – De Arubaanse stranden staan de komende twee weken vol met tenten en trailers. Het kampeerseizoen is gisteren om 12.00 uur begonnen. Personeel van het Korps Politie Aruba staat, samen met het Rode Kruis, klaar om medische assistentie te verlenen als een kampeerder in nood verkeerd.

arukampEen groep agenten is in de afgelopen weken getraind om eerste hulp te kunnen verlenen. Inspecteur Silvio de Mey vertelt dat er drie hulpposten zijn ingericht. Een in Oranjestad, een post in San Nicolas en een post in Noord. In de posten zijn ook vrijwilligers van het Rode Kruis, onder wie minimaal een lifeguard. Deze is getraind om de zee in te kunnen gaan en een persoon in nood uit het water te halen. Aan de kant wordt de medische zorg voortgezet totdat de ambulance aankomt. ,,Onze samenwerking is nieuw, onze collega’s hebben getraind en hun kennis uitgebreid, aldus De Mey.
Hoofdcommissaris Ramon Arnhem doet een beroep op alle kampeerders om zich aan de regels te houden die in de vergunning staan. Zo mochten de tenten zondag pas vanaf 12.00 uur worden neergezet. Ook wordt gewaarschuwd voor de wind, die hard is. De harde wind zorgt ook voor hoge golven. Het KPA zal aanwezig zijn om te controleren of de regels worden nageleefd.
Het kampeerseizoen loopt tot 16 april.