Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad – Aruba Doet heeft dit weekend een groot verschil gemaakt bij stichtingen, scholen en sportclubs.

ARUdoet1Gouverneur Alfonso Boekhoudt opende de vrijwilligersactie vrijdagochtend. Daarna stak hij zelf, met zijn familie en met zijn medewerkers de handen uit de mouwen. Bij de YMCA in San Nicolas vond de officiële opening plaats. Medewerkers van het Kabinet van de Gouverneur gingen daarna daar aan de slag om binnen in het gebouw te verven. Om die reden was het kabinet vrijdag gesloten. Boekhoudt deed mee met het schilderen. Vervolgens sloot hij zich met zijn familie aan bij een project van de Aruba Birdlife Conservation, om een kunstmatig nest van de shoco (uil) te onderhouden.
Verspreid over het eiland waren er vrijdag en zaterdag ruim 190 projecten waar vrijwilligers actief waren. Veel bedrijven en overheidsdiensten hadden de keuze gemaakt om zich in de vorm van teambuilding met collega’s in te zetten. Cede Aruba, die op Aruba verantwoordelijk is voor de coördinatie van de vrijwilligersactie, bracht op beide dagen met veel foto’s in beeld hoeveel werk er werd verzet. Schilderwerk, reparaties van hekken, schoonmaken, bustours met speciale doelgroepen, via Aruba Doet werd het mogelijk gemaakt.

Foto: De gouverneur hielp bij de YMCA mee om een muur wit te schilderen. 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.