Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Driekwart van de medewerkers in het toerisme is tevreden over hun werk. Dat blijkt uit onderzoek dat de Universiteit van Aruba (UA) heeft uitgevoerd.

ARUtoerismeDe faculteit Tourism & Hospitality heeft het onderzoek gedaan. Een totaal van 569 medewerkers heeft meegewerkt aan het onderzoek. Op basis hiervan heeft de UA een analyse gemaakt. Het resultaat is recent gepresenteerd aan Toerismeminister Dangui Oduber (MEP). Bij de presentatie waren ook andere stakeholders aanwezig, zoals Aruba Tourism Authority (ATA), Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) en de timesharegroep Atsa.
Het positieve percentage van 76 procent tevredenheid is volgens de minister interessant. Uit het onderzoek komt naar voren dat medewerkers het salaris en arbeidsvoorwaarden in de toerismebranche belangrijk vinden. Ook is nu inzichtelijk gemaakt hoe werknemers denken over de manier waarop ze worden behandeld en hoe ze over hun arbeidsuren denken. ,,Dat veel medewerkers zo positief zijn, is goed om te weten. Aruba is per slot van rekening afhankelijk van het toerisme”, zegt Oduber. ,,Het zijn de Arubanen die de toerismebranche draaiende houden, met toeristen te maken krijgen en zorgen dat de kwaliteit van het toerisme hoog blijft. Daar staat Aruba ook om bekend.”
Het tevredenheidsonderzoek zal dit jaar worden herhaald. Gezien de positieve ontwikkelingen in het toerisme en de groei van het aantal toeristen, verwacht minister Oduber dat ook de tevredenheid onder medewerkers toeneemt.
Het onderzoek van de UA is gedaan door studenten. De minister bedankte hen voor hun inzet om dit onderzoek mogelijk te maken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.