Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De plannen om de belastingen in 2023 te hervormen, zijn op 25 november ontvangen door het parlement.

aruba belastingDe minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP), heeft dat gisteren in een persbericht laten weten.
De plannen bevatten verschillende wetswijzigingen en documenten van de Raad van Advies. Het parlement heeft ook het Nader Rapport ontvangen, waarin de regering reageert op het advies dat de RvA op de hervormingsplannen heeft gegeven.
Minister Maduro weet dat veel mensen en instanties interesse hebben in de inhoud van de plannen. De documenten zijn openbaar en staan op www.parlamento.aw, in de sectie ‘Vergaderingen’.
Het formele proces is nu dat het parlement intern gaat vergaderen over de plannen. De parlementariërs gaan vragen voorbereiden om van de minister duidelijkheid te krijgen waar de plannen niet duidelijk genoeg zijn. De financiële bewindsvrouw zal alle uitleg en informatie in de komende weken delen met de bevolking. Dat gaat op verschillende manieren, via de media, via de Facebook-pagina van de regering en via website van de Belastingdienst.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).