Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba is gisteren opgeschrikt door twee verkeersongevallen met dodelijke afloop.

F18 ARU verkeersongevallen‘s Nachts botsten twee voertuigen frontaal op elkaar, wat het leven van een bestuurder kostte. ‘s Ochtends werd een voetganger dodelijk geraakt. Dat is gisterochtend door de politie bekendgemaakt.
Het aantal verkeersdoden van dit jaar is daarmee opgelopen tot twaalf.
De centrale van de politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag om 02.00 uur een melding van een frontaal verkeersongeluk, dat was gebeurd ter hoogte van All To Car bij Ponton. Toen de patrouille ter plaatse kwam, zagen ze dat twee voertuigen betrokken waren. Een witte Susuki Baleño en een grijze pick-up Toyota Tacoma. De klap tussen beide voertuigen was hard. De bestuurder van de witte auto was ernstig gewond en de politie riep met spoed een ambulance op. De bestuurder zat klem en daarom werd ook de materiaalwagen van de brandweer opgeroepen. Helaas kon het ambulancepersoneel niets meer voor de bestuurder doen. Om 02.40 uur werd het slachtoffer geïdentificeerd als Domingo Encarnacion Heredia uit de Dominicaanse Republiek. Hij is 45 jaar geworden. Hij is de elfde verkeersdode.
De bestuurder van de grijze pick-up is naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat weten dat diens situatie stabiel is. De autoriteiten hebben geen verdere informatie over deze bestuurder bekendgemaakt.
De verkeerspolitie en de technische politie kwamen naar de plek van het ongeval om onderzoek te doen naar de toedracht. Slachtofferhulp kwam ook, om de familie te begeleiden.
‘s Ochtends ging het opnieuw mis. De centrale van de politie kreeg om 06.55 uur de melding van een hit and run bij Linear Park. De centrale stuurde tegelijkertijd een politiepatrouille en een ambulance ter plaatse, omdat was gemeld dat het slachtoffer met flinke verwondingen op straat lag. De dader was niet meer ter plaatse, de bestuurder was na de aanrijding doorgereden. De politie laat weten dat doorrijden na een aanrijding strafbaar is. Het slachtoffer werd door de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar medische hulp mocht niet meer baten. De dokter constateerde om 07.49 uur de dood van de 60-jarige Ana Rosa Montaño Martinez. Ook zij is geboren in de Dominicaanse Republiek.
De verkeersafdeling en de technische afdeling van de politie zijn ook in deze verkeerssituatie bezig met een onderzoek. Het Korps Politie Aruba (KPA) vraagt iedereen die iets heeft gezien, om contact op te nemen met de tiplijn 11141. De politie condoleert de nabestaanden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.