Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Serlimar hebben recent een bijeenkomst gehad met minister Ursell Arends (Raiz). Ze kregen uitleg over de financiële situatie waarin Serlimar verkeert, omdat het bedrijf bijna failliet is.

ARUserlimarDe bewindsman vertelde dat Serlimar een schuld heeft opgebouwd van bijna 20 miljoen florin. Daarna legde hij uit wat het plan is om het bedrijf te redden. ,,Serlimar blijft, we slaan geen andere weg in”, verzekerde hij. Vanaf het moment dat hij minister werd, heeft hij als doel gesteld om Serlimar te redden. Daarnaast wil hij een oplossing hebben voor het afvalprobleem op het eiland. Om die oplossing te bereiken, zijn belangrijke beslissingen nodig. De regering moet die beslissingen steunen, maar de medewerkers moeten dat ook doen.
Arends vertelde ook dat hij een stevige structuur voor Serlimar wil, zodat de toekomst voor de werknemers is gegarandeerd. Daarnaast moet Serlimar de competitie op de lokale markt aangaan. De regering maakt geld vrij voor dit proces.
Volgens de minister waren de medewerkers blij met de bijeenkomst, omdat ze de informatie nu rechtstreeks te horen kregen en niet via de media.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).