Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Serlimar hebben recent een bijeenkomst gehad met minister Ursell Arends (Raiz). Ze kregen uitleg over de financiële situatie waarin Serlimar verkeert, omdat het bedrijf bijna failliet is.

ARUserlimarDe bewindsman vertelde dat Serlimar een schuld heeft opgebouwd van bijna 20 miljoen florin. Daarna legde hij uit wat het plan is om het bedrijf te redden. ,,Serlimar blijft, we slaan geen andere weg in”, verzekerde hij. Vanaf het moment dat hij minister werd, heeft hij als doel gesteld om Serlimar te redden. Daarnaast wil hij een oplossing hebben voor het afvalprobleem op het eiland. Om die oplossing te bereiken, zijn belangrijke beslissingen nodig. De regering moet die beslissingen steunen, maar de medewerkers moeten dat ook doen.
Arends vertelde ook dat hij een stevige structuur voor Serlimar wil, zodat de toekomst voor de werknemers is gegarandeerd. Daarnaast moet Serlimar de competitie op de lokale markt aangaan. De regering maakt geld vrij voor dit proces.
Volgens de minister waren de medewerkers blij met de bijeenkomst, omdat ze de informatie nu rechtstreeks te horen kregen en niet via de media.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.