Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Basisscholen en middelbare scholen kunnen - mits ze innovatieve en creatieve projectplannen indienen - aanspraak maken op in totaal 400.000 florin. De regering en stichting Futura stellen dit bedrag beschikbaar. Elke school heeft tot 15 november de tijd om hun plan in te dienen.

F18 ARU scholen 400.000 innovatieTijdens een persconferentie kondigden de regering en Futura het innovatieve project ‘EduTech Fund’ aan. Aan dit project is een fonds gekoppeld dat dit schooljaar 2022-2023 in totaal 400.000 florin kan uitkeren. Het geld wordt verdeeld over vier periodes. De eerste periode is op 15 september begonnen en duurt tot 15 november. ,,Scholen die in aanmerking willen komen, hebben twee maanden de tijd om met een plan te komen. De ingediende plannen worden door een onafhankelijke commissie geëvalueerd. In elke periode is 100.000 florin beschikbaar”, legde premier Evelyn Wever-Croes uit.

Innovatie is prioriteit in het regeerakkoord van het Kabinet Wever-Croes, dat in 2017 werd getekend. Het gaat niet alleen om digitalisering, maar ook om het vinden van andere oplossingen. Het onderwijsveld krijgt nu zelf de gelegenheid om, in de vorm van een projectplan, aan te geven waar ze geld voor nodig heeft. In de afgelopen jaren zijn al diverse projecten van de grond gekomen. Zo was Cacique Aterima de eerste kleuterschool die digitale leermiddelen kreeg. Daarna kregen ook Pastoor Kranwinkel en St Franciscus College digitale leermiddelen.

‘EduTech Fund’ is niet alleen voor scholen en schoolhoofden. Ook leerkrachten, leerlingen en ouders kunnen projectplannen indienen. De regering geeft ouders de tip om een eventueel projectplan eerst voor te leggen aan het schoolhoofd.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).