Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) past komende maandag het risiconiveau van Aruba aan. Het eiland gaat van niveau 4 naar niveau 3. Aruba telt nu officieel 84 coronabesmettingen, iets minder dan vorige week.

ahataMinister Dangui Oduber (MEP) van Volksgezondheid maakte de langverwachte aanpassing van CDC gisteren bekend. Niveau 4 is het hoogste niveau dat CDC hanteert. De donkerrode kleur geeft aan dat het risico op corona ‘zeer hoog’ is. Op www.cdc.gov is te zien dat Aruba op dit moment nog in de lijst staat van landen die door CDC worden aangemerkt als niveau 4. Ook Curaçao en Bonaire staan in deze groep. Maandag zal Aruba worden aangemerkt als niveau 3, het risico op corona is ‘hoog’.
Het is goed nieuws voor het Amerikaanse toerisme. Hoe lager het niveau is, hoe meer kans er is dat toeristen uit Amerika besluiten om naar Aruba te reizen. De beslissing van CDC is niet te beïnvloeden door de regering. Het Amerikaanse instituut kijkt naar de coronacijfers over een bepaalde periode en neemt daarop een beslissing.
Directie Volksgezondheid is gestopt met het sturen van een dagelijkse update van de coronabesmettingen. De laatste stand wordt nu wekelijks op vrijdag doorgegeven. Uit de cijfers van gisteren van DVG blijkt dat Aruba 84 actieve coronabesmettingen heeft. Dat is iets minder dan de 87 besmettingen die vorige week op vrijdag werden gemeld. Deze week werden 138 patiënten gediagnosticeerd met corona. Dat is iets meer dan de 122 nieuwe besmettingen van vorige week. Een groter aantal is deze week hersteld, 141 personen. Vorige week herstelden 89 personen van corona.
Het sterftecijfer is niet veranderd, 212 burgers zijn overleden aan de gevolgen van Covid-19. In het ziekenhuis liggen op dit moment 2 patiënten met corona. Zij liggen allebei op de algemene afdeling. Dat is 1 patiënt minder dan vorige week.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.