Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Operaties in het Horacio Oduber Hospital (HOH) vinden nog steeds plaats in het oude complex. De nieuwe OK’s zijn nog niet opgeleverd.

HOHDe drie partijen die hierbij betrokken zijn, Stichting Onroerend Goed Aruba (Soga), het Land Aruba en het HOH, krijgen van de rechter een week de tijd om met een plan van aanpak te komen.
Dat is de voorlopige uitkomst van een kort geding dat Soga had aangespannen. De rechtszaak diende afgelopen vrijdag en na afloop verschenen Soga en het HOH voor de camera van 24ora.com om een eerste reactie te geven. Alle partijen zijn bereid om met elkaar een plan te maken.
Advocaat Patrick Brown sprak namens zijn cliënt Soga. Hij legt uit dat de oude OK zich op een locatie in het gebouw bevindt, die een hindernis vormt om de renovatie van het ziekenhuis af te maken. ,,Het project duurt erg lang en Soga wil het graag afronden. De oude OK moet aan Soga worden teruggegeven. Want dan kunnen de laatste werkzaamheden starten, en dat zal ook nog een jaar duren.” Soga werkt met aannemers en ingenieurs en zij hanteren een uurtarief. ,,Hoe langer de werkzaamheden duren, hoe meer geld zij in rekening zullen brengen. De regering is verantwoordelijk voor die extra kosten.” Volgens de advocaat zijn alle partijen met elkaar in contact en hij heeft er alle vertrouwen in dat ze er onderling uitkomen. ,,We gaan aan de slag met de lijst, die zal niet lang zijn. Het moet duidelijk worden wie wat gaat doen en wanneer.”
HOH-directeur Jacco Vroegop erkent dat het ziekenhuis de nieuwe OK’s zo snel mogelijk in gebruik moet nemen. ,,Het gaat Soga niet snel genoeg en daarom hebben ze een kort geding aangespannen, om druk op ons te leggen. We moeten inderdaad de oude OK’s overdragen aan Soga, zodat zij aan de slag kunnen om dat deel van de verbouwing af te ronden.” Vroegop geeft aan dat de nieuwe OK’s nog niet helemaal klaar zijn. ,,Niet alle aanpassingen zijn afgerond. Dus wij kunnen dit complex nog niet gebruiken en dat betekent dat we de oude OK nog gebruiken. We kunnen pas verhuizen naar de nieuwe OK’s als daar alles in orde is.”
Wat Vroegop betreft, is Soga hier in gebreke. Zij hadden aan de aannemer moeten doorgeven wat de aanpassingen zijn die nog moeten worden gedaan. Toch denkt de directeur niet aan het opleggen van boetes. ,,Dat is zonde van het geld, voor alle partijen. Het HOH is bereid om met de andere partijen te gaan praten, zodat er een stappenplan komt en we de laatste werkzaamheden kunnen inplannen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.