Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De schorsing van een ambtenaar in het parlement heeft een staartje gekregen. Premier Evelyn Wever-Croes verwijt ‘bepaalde media’ dat ze de inhoud en koppen van persberichten veranderen en noemt dit ‘niet ethisch’.

ethiekDe premier zei dit maandag na afloop van de persconferentie waarin ze een toelichting gaf op de schorsing. Volgens Wever-Croes heeft de oppositie de situatie van de ambtenaar aangegrepen om er politiek mee te bedrijven. De regering besloot hierop te reageren door een persbericht uit te sturen waarin gedetailleerd wordt beschreven wat de procedure is als een ambtenaar wordt geschorst. Het Antilliaans Dagblad heeft de informatie uit dit persbericht maandag gepubliceerd.
,,In dit persbericht heeft de regering gezegd dat integriteit geen onderscheid maakt. Ben je integer, dan doe je wat correct. Helaas hebben we daarna gezien dat een specifiek nieuwsmedium de titel en de essentie van het bericht heeft veranderd. Erger nog, er is aan toegevoegd dat de griffier aan mij heeft gevraagd om de schorsingsbrief te ondertekenen”, aldus Wever-Croes. Volgens de premier kreeg ze daarna vragen van parlementariërs die op dit artikel reageerden en aan haar begonnen te twijfelen.
De regering besloot om er een tweede persbericht aan te wijden, om aan te geven dat aan dit specifieke medium is gevraagd om de fout in het artikel te corrigeren. In het persbericht dat de regering dit keer uitstuurde, wordt de naam van het nieuwsmedium niet genoemd. De foto die bij het persbericht is meegestuurd, maakt echter duidelijk dat het om 24ora.com gaat. ,,Wat er nu in dat artikel staat, klopt niet”, stelt Wever-Croes. In het persbericht van de regering staat ‘integriteit maakt geen onderscheid. Als je voor integriteit bent, dan moet je als zodanig optreden. Ook als het om mensen van je eigen partij gaat’. De gewraakte zin in het artikel is ‘de minister-president zegt dat het de griffier van het parlement was die mij vroeg om Liesje te schorsen’. Wever-Croes benadrukt echter dat deze zin nergens in het persbericht staat. ,,Niemand hoeft mij te vragen om mijn verantwoordelijkheid te dragen. Dat was de essentie van het artikel. Ik ben niet hier om populair te zijn, maar om verantwoordelijkheid te dragen.”
De regering stelt dat aan het specifieke nieuwsmedium is gevraagd om de kop te veranderen. Dat werd volgens de regering geweigerd, omdat de regering niet voor het artikel heeft betaald. ,,De regering betaalt niet voor artikelen en zal dat ook niet doen”, stelt de premier. ,,De houding van dit nieuwsmedium is echter niet ethisch en niet professioneel. Ik wil niemand aanvallen, maar ik wil wel laten zien wat er is gebeurd.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.