Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Het is medisch en juridisch niet meer verantwoord om de huidige Covid-maatregelen aan te houden”. Met die woorden maakte premier Evelyn Wever-Croes (MEP) bekend dat onder andere het gebiedsverbod en het samenscholingsverbod zijn ingetrokken.

1200x837Sinds afgelopen vrijdag zijn deze maatregelen niet meer van toepassing. De sluitingstijden van de horeca zijn verruimd van middernacht naar 01.00 uur en casino’s mogen openblijven tot 02.00 uur. In restaurants mogen tien personen aan een tafel zitten. De beperkingen voor bands zijn opgeheven en dansen is weer toegestaan. Bij een sociaal evenement dat binnen plaatsvindt, zijn maximaal 300 personen toegelaten. Als het evenement buiten plaatsvindt, geldt een maximaal aantal van 500 personen. ,,Mits de afstand van 1,5 meter tot elkaar kan worden aangehouden.”
Niet alle maatregelen zijn ingetrokken. Zo blijft het verplicht om binnen in gebouwen een mondkapje te dragen en het gebruiken van een handsanitizer blijft ook van kracht. De premier benadrukte ook dat de inreisregels nog steeds van toepassing zijn. Wie niet kan aantonen drie vaccinaties te hebben gehad (inclusief de booster), moet zich laten testen vóór aanvang van de reis.
,,Het is de derde keer dat Aruba de Covid-maatregelen versoepelt. Gezien het aantal besmettingen, doet de overheid weer een stap terug. Het is aan de bevolking om voor zichzelf te zorgen”, aldus de premier.

Het aantal actieve besmettingen is zondag gedaald naar 169. Er kwamen 20 nieuwe besmettingen bij, terwijl 61 personen hersteld werden verklaard. De positiviteitsgraad onder de bevolking is 42 procent. In het ziekenhuis worden 19 personen verpleegd die corona hebben. De meeste patiënten, aldus de premier, worden om andere medische klachten opgenomen, en blijken corona te hebben als ze worden getest. 2 patiënten worden op de ICU verpleegd. In Colombia liggen op dit moment 7 Arubaanse patiënten op de ICU.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.