Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering wil van vijf vakbonden uiterlijk vandaag om 12.00 uur een schriftelijke bevestiging dat ze geen nieuwe informatie nodig hebben over de financiële situatie van het land.

ARUultimatumOok moeten de vakbonden schriftelijk laten weten dat ze niet langer twijfelen aan de cijfers die de regering heeft gegeven. Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) is moe van de correspondentie met de vakbonden. ,,Elke dag is er een nieuwe brief waarop moet worden gereageerd. Dit helpt niet om tot een gezamenlijke oplossing te komen.” Ze is van mening dat de houding van de vakbonden de samenleving in verwarring brengt. ,,Het leek er eerst op dat de vakbonden echt een oplossing wilden, maar de laatste week lijkt het meer op een oorlogsvoering op papier.” De premier vraagt zich dan ook af of de vakbonden wel geïnteresseerd zijn in financiële informatie.
Vakbonden Seppa, Sada, SPA, Simar en FTA zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de vergadering van een financiële commissie. Deze commissie is voorgesteld omdat de vakbonden aangaven dat ze geen vertrouwen hebben in de informatie die ze van de regering krijgen. Het werd een openbare discussie over de interpretatie van cijfers. De premier wil hier een eind aan maken door de commissie dit te laten uitleggen.
,,De regering heeft er alles aan gedaan om transparant te zijn. De vakbonden willen niet deelnemen aan financiële vergaderingen. Als deze conclusie juist is, betekent dit dat de vakbonden geen wantrouwen meer hebben in de gepresenteerde cijfers. In dat geval is het vanuit de regering niet nodig om te blijven aandringen op een financiële commissie.”
Wever-Croes wil dit van de vakbonden zwart op wit. De premier wil die brief uiterlijk 10 januari om 12.00 uur ontvangen. Daarna zal de regering gaan evalueren of de vergadering van de financiële commissie, die gepland staat om 15.00 uur, nog moet doorgaan of niet.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).