Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering heeft de vakbonden uitgenodigd om maandag drie vertegenwoordigers aanwezig te laten zijn bij de vergadering met de financiële commissie.

ARUvakbondenTijdens die vergadering wil premier Evelyn Wever-Croes (MEP) graag praten over het voorstel van de vakbonden om minder dagen te gaan werken.
De uitnodiging is met name gericht aan vakbonden Seppa, Simar, SPA, Sada en FTA, die deze week duidelijk hebben gemaakt dat hun leden vanaf februari twee dagen per maand minder gaan werken, zolang de 12,6 procent salariskorting niet is opgeheven.
De premier heeft in een reactie laten weten dat de vakbondsleiders zich nog steeds baseren op incorrecte informatie. Het is Nederland die de salariskorting blijft toepassen in ruil voor financiële steun, en niet Aruba die dit doorzet. De premier ontkent ook dat de regering de financiële informatie niet heeft gepubliceerd. ,,De regering heeft de vakbonden bij verschillende gelegenheden laten weten dat de gevraagde informatie is opgenomen in de uitvoeringrapportage. De vakbonden hebben deze informatie gekregen.”
Wever-Croes benadrukt nogmaals dat de salariskorting juridisch mag, waardoor de krachttermen die de vakbonden hebben gebruikt, niet van toepassing zijn. De vakbonden noemden het standpunt van de regering inacceptabel, disproportioneel en onjuist.
De regering staat echter open voor het voorstel van de vakbonden om de 12,6 procent loonkorting om te zetten in vrije tijd. ,,De regering is bereid om dit te overwegen”, aldus de premier. Ze wil echter wel dat de vakbonden de uitnodiging accepteren om met de financiële commissie te gaan praten. Tijdens die vergadering kunnen argumenten voor en tegen worden besproken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.