Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het leerlingenprotest dat in september op Colegio Arubano plaatsvond, heeft een positieve werking gehad.

arukledingDe leerlingen kwamen in actie tegen de in hun ogen strenge kledingvoorschriften. Middelbare school Colegio Arubano heeft de kledingvoorschriften inmiddels aangepast.
Tijdens het protest kwamen vrijwel alle leerlingen in het wit naar school en verzamelden zich buiten op het schoolplein. De schoolleiding reageerde daarop en vroeg om een dialoog met een afvaardiging van leerlingen en docenten. Dat gesprek heeft plaatsgevonden en is in een goede sfeer verlopen, zo maakte rector Tim Croes duidelijk in een brief die gisteren naar ouders is gestuurd. ,,Beide partijen zijn tot overeenstemming gekomen.”
Om de regels voor iedereen duidelijk te maken, hebben de leerlingen en de docenten foto’s verzameld van kleding zoals het wel hoort en zoals het niet hoort. ,,De regels zijn versoepelt en dat betekent ook dat er geen uitzonderingen meer worden gemaakt”, aldus de rector.
De school handhaafde de kledingvoorschriften in de afgelopen weken niet streng, maar gaat dat vanaf komende week wel weer doen. ,,De meeste leerlingen houden zich goed aan de regels, maar er zijn leerlingen die dat niet doen.” Wie op school komt en iets draagt dat tegen de regels in gaat, wordt in principe bij de ingang tegengehouden. De leerling kan er ook tijdens de schooldag op worden aangesproken.
Het kledingvoorschrift is dat het schooluniform verplicht is. Leerlingen dragen een shirt met zichtbaar schoolembleem. Het shirt moet lang genoeg zijn, zodat het over de broek of rok valt. Re-styling of pimpen is niet toegestaan. De lengte van de kleding moet tot op de knie of lager zijn. Spijkerbroeken, rokken, bermuda’s, andere type stoffen lange broeken, shorts tot aan de knie van stevige stof en nette joggingbroeken zijn toegestaan. Broeken en rokken mogen geen gaten hebben, maar mogen wel distressed/patched zijn. Leggings, yogapants, pyjama-pants en gymbroeken zijn niet toegestaan. Leerlingen die een sweater willen dragen, moeten daar het embleem van de school op hebben staan. Colegio Arubano staat een sweater met rits zonder embleem alleen toe in de klas, en niet op het schoolplein. Gesloten schoenen en open schoenen mogen, maar slippers en flip-flops niet. Het gymuniform mag alleen worden gedragen tijdens de gymlessen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).