Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Bij het Horacio Oduber Hospital (HOH) hebben zich 18 kinderen aangemeld voor het obesitas preventietraject Jump 18. Zij werken actief aan een gezondere leefstijl.

F17 AUAjump,,We zijn verrast dat zoveel kinderen interesse tonen”, zegt kinderarts Jamiu Busari. ,,Je realiseert je op dat moment dat er vanuit de samenleving echt interesse is om gezonder te gaan leven.” Het traject is in september begonnen, onder begeleiding van de kinderarts. Het doel is om kinderen samen met hun familie te begeleiden naar een gezondere leefstijl.
Busari organiseerde enkele weken geleden een informatie-avond en daarna volgde een zogeheten carrousel. Daar werken drie professional aan mee, een kinderarts, een diëtist en een sociaal werker. Zij kregen elk een half uur om met enkele deelnemers te praten. Die ontmoetingen vonden in het weekend plaats en duurden drie weken. Elk weekend deden 6 kinderen mee, zodat na drie weken 18 deelnemers met de professionals spraken. Ouders reageerden hier positief op. Zij zijn blij dat het ziekenhuis rekening houdt met het feit dat zij moeten werken, door de begeleiding in het weekend te organiseren.
De teamleden kwamen na elke sessie bijeen om elke cliënt te evalueren. Ze bespraken zorgen en bekeken waar er gezamenlijke aandachtspunten waren. De bedoeling is dat er nu ook fysieke activiteiten volgen en sessies die ingaan op voeding.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).