Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft in een persconferentie gereageerd op de ‘commotie’, zoals ze het noemt, die is ontstaan doordat meerdere ministers in de afgelopen dagen op reis gingen.

arureisZe vindt dat het parlement dergelijke informatie niet moet gebruiken om er politieke spelletjes mee te spelen.
,,We zijn allemaal mensen en ook ministers hebben recht op vakantie. De afgelopen periode was zwaar en iedereen heeft soms even een pauze nodig”, zo verdedigde Wever-Croes de reis van twee ministers. Zowel Geoffrey Wever als Ursell Arends (beiden van Raiz) is op vakantie gegaan en volgens de premier is hier niets mis mee. Wever-Croes reisde zelf naar New York. ,,Dit was een dienstreis die twee dagen duurde”, zegt ze.
De premier legde in de persconferentie kort de procedure uit die ministers moeten volgen om te kunnen reizen. ,,Een minister die een reis maakt en Aruba verlaat, informeert de gouverneur. De informatie bevat het aantal dagen, de bestemming en wat het doel van de reis is. Een privéreis of een dienstreis.” Volgens de premier hebben de ministers de keuze gemaakt om ook het parlement te informeren wanneer ze uitlandig zijn. ,,Die informatie werd door vorige parlementen niet goed verwerkt. Ze gebruikten de informatie om er politieke spelletjes mee te bedrijven. Dat is natuurlijk niet het doel van de informatie.” De premier hoopt dan ook dat het huidige parlement er wel goed mee omgaat.
De dienstreis van de premier ging naar de Verenigde Naties. Wever-Croes woonde daar de algemene vergadering van de VN bij. Uit een persverklaring van de regering blijkt dat deze vergadering elk jaar plaatsvindt en dat de vergadering in 2020 volledig virtueel ging vanwege Covid-19. De VN koos dit jaar voor een combinatie. Een deel van de vergadering bestond uit persoonlijke ontmoetingen en een ander deel ging virtueel. De Arubaanse premier woonde de vergaderingen virtueel bij en had persoonlijke ontmoetingen met de Koninkrijksdelegatie. ,,Ik had in die twee dagen in totaal negen belangrijke vergaderingen. Ik was daar van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat bezig. Mijn doel was om ons kleine eiland Aruba op de internationale kaart te houden, zodat we waar mogelijk hulp en steun kunnen krijgen. Dat helpt ons om uit de pandemie te komen.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).